Dennis Kort
Als een van de jongste Internationaal Biersommeliers van Nederland sta ik voor complexe smaak, kennis en vooral beleving van bier. Naast sommelier ben ik gepassioneerd brouwer, waar ik via mijn liefde voor het Reinheitsgebot, mij volledig heb gestort op het brouwen van klassieke bierstijlen.
Dit brouwen doe ik sedert 2012 als eigenaar van OLDSKOOL. OLDSKOOL is een samenvatting van alles wat ik de afgelopen tien jaar geleerd heb omtrent bier. Daarbij Slijterij Nijsten, St. Christoffel en in de regio Franken (Bayern) in het bijzonder te noemen. De bieren brouw ik bij de experts van die stijl in Nederland zijnde bij Bronckhorster, Maximus, De Hemel, Ramses en InBIER . Vanuit de bierwereld sta ik bekend om mijn scepsis ten aanzien van de Craft Beer Revolution en een kritische uitgesproken mening over de kwaliteit van Nederlandse brouwerijen en hun bieren. OLDSKOOL’s motto is niet voor niets; speciaal bier is goed, maar specialer bier is beter.
Naast het brouwen van OLDSKOOL beoefen ik ook neventaken binnen de bierwereld. Zo ben ik ambassadeur voor Nederland en Duitsland van het prestigieuze Brussels Beer Challenge. Importeur en Exporteur van bieren in en naar Duitsland. Oprichter van de Drinkers Pub, een uniek biercafé concept dat dit jaar zijn primeur heeft in Eindhoven. Voorzitter van de Nederlandse Schneider Weisse Fanclub. Verder ben ik te huur als Maître Sommelier en verzorg ik maar al te graag trainingen voor bierkenners en horeca personeel.
Foto: Bart van de Perre