Rob Alphenaar
Muziek was altijd mijn eerste liefde. Maar tijdens mijn studie Commerciele Economie kwam ik in 1991 via een bijbaan in aanraking met de horeca. Daar leerde ik alles over gastvrijheid, koken, smaakcombinaties en zoveel meer! Niet alleen wat in de keuken gemaakt werd, trok mijn aandacht. Ook de bar had een wereld aan nieuwe ontdekkingen voor me. Dat maakte mij nieuwsgierig!
In 2002 begon ik mijn eigen Café Briljant, waar ik al mijn ervaring en liefdes samenbracht en steeds meer leerde. Vooral over bier. In 2010 werd Café Briljant lid van de Alliantie van Biertapperijen, een mooie vereniging van de beste biercafés van Nederland, waar ik sinds 2016 de voorzitter van ben. Tot op de dag van vandaag vervul ik deze rol met veel plezier en interesse.
Tussen al het bier werd ik langzamerhand verliefd op het ambacht van het brouwen. Vanaf 2012 breng ik onder de naam Briljant Brouwhuis eigen bieren op de markt, en sinds 2016 is Lokaal Dutch Beer Bar het proeflokaal van het brouwhuis. De volgende stap is een brewpub in mijn mooie stad Haarlem!
Ik ben getraind lid van het Bier Keurmeesters Gilde, Diplom Biersommelier, en geef vanuit mijn marketing achtergrond les aan de studenten van StiBON 2. De meeste voldoening komt toch uit het mensen enthousiast maken voor de wereld van bier.
En het mooiste aan dit vak: je raakt nooit uitgeleerd. Het blijft een levenslange ontdekking!