Kees Heijnis
Ik ben sinds de jaren 70 bezig met bier. Die jaren had je echt nog een pils markt. Afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog, afgestudeerd in o.a brouwerij technologie en microbiologie. Stage gelopen en gewerkt bij de Amstel en Heineken brouwerij.
Het is altijd een stille hobby van geweest. In 2017 veranderende mijn carrière bij de Sligro in Amsterdam. Of ik Bierspecialist wilde worden. Het was een puzzel die in elkaar viel. Adviseren, verkopen, proeverijen en biertrainingen voor de horeca klanten van Sligro.
Gedreven als ik was volgde ik cursussen, bezocht brouwerijen en biermusea, las boeken en proefde heel veel bieren.
Na 2,5 jaar als Bierspecialist kwam een andere droom uit Bier sommelier. Ik volgde de 2 weekend opleiding bij Siemens in Duitsland.
Ik heb een eigen bedrijf Biermomenten en ik ben verbonden aan de brouwerij Kleiburg in Amsterdam Zuidoost. Ik geef rondleidingen, proeverijen en biertrainingen.